Translate

петък, 16 юли 2021 г.

Ураган (безплатна Sci - Fi онлайн книга)

 Това е моя авторска безплатна книга. Всички авторски права са запазени! Ако копирате, указвайте ме като автор и давайте линк към https://nov-tvorec.blogspot.com/ !

Съдържание на книгата с линкове: КЛИК

Част 4

Първи стъпки в неизвестното

- Добре, така да бъде. - каза Диана - Ще дойда с теб. Но усетя ли, че не си коректен, веднага ще си тръгна по един или друг начин.

Ураган се усмихна и сякаш от нищото се появи пораздрънкан кораб, който изобщо не се отличаваше от стотиците пътнически, които жената вече бе виждала.

- Ураган, шегуваш ли се!? Нали уж беше всемогъщ и прочието работи! В тази консерва ли ще пътуваме? - възкликна.

- Ами да. В тази консерва. - каза с равен тон той. - Не желая да се набивам на очи. Иначе лесно ще се окажа в центъра на някоя неприятност.

Диана го изгледа още по-подозрително. Беше убедена, че можеше да стигне доста бързо където и да е. Явно замисляше нещо. Реши, че в момента няма кой знае какъв избор, но по-късно по време на пътуването, при първа възможност трябва да измисли безопасен начин да си тръгне.

Корабът се оказа отвътре далеч по-голям и по-удобен, отколкото изглеждаше от вън. Но скоростта си беше онази, която се очакваше от кораб пред разпад. Ураган беше станал мълчалив и на Диана не и оставаше нищо друго, освен да избере да проспи пътя до където и да пътуваха. Извънвселенният така и не беше обявил маршрут, а само беше споменал, че иска да спрат през някои места, за да не бие на очи крайната цел на предприетото пътуване.

Диана се събуди от внезапен трус, който почти я изхвърли от леглото. До нея стоеше Ураган, който каза:

- Пристигнахме на първото място, което искам да посетя. Икия.

- Чудесно. Можеш да се порадваш на местната растителност, защото тук друго няма. Кога ще тръгваме за някое реално населено място? - кисело го отряза жената.

- На Икия има разумни същества, които искам да опозная. - каза Ураган и се запъти към изхода, на който спря и изчака Диана да го настигне. Даде и нещо, приличащо на гривна, за което обясни, че ще доставя необходимите въздух и защита за всякакви условия на околната среда и обясни да не го сваля през цялото пътуване.

Слязоха от кораба. Икия бе неприятно място с прекалено много дъждове. То беше толкова отдалечено от главните космически пътища, забутано и незначително, че дори и ботаниците не изпитваха особено желание да го посетят. Растенията бяха обрасли навсякъде. Бяха с най-причудливи цветове и форми.

Наблизо се издигаше нещо, което наподобяваше на огромно дърво. Щом го приближиха, Ураган постави ръката си на един от стърчащите по странен начин над земята корени и за огромно учудване на Диана, в пространството се образува енергиен проход. Такъв до сега не беше виждала. Светеше в светлозелена светлина с мек оттенък. А когато преминаха, се озоваха в нещо като пещера, а оттатък нея се разкри гледка на цял град, осеян с пирамидални сгради.


- Не! Не! Не и НЕ! - разкрещя се на чист и без акцент български някакъв местен, приличащ на огромен октопод, на който му липсваше само водата. Той очевидно беше пазач на портала и размахваше недоволно във всички посоки и осемте си пипала. - Тук просто така не можете да влизате. Има си правила. Не допускаме всеки! А особено земляни, които растенията за нищо ги нямат и си унищожиха цялата природа на планетата. Шефът ще бъде много вбесен на посещението ви! Арестувани сте. И нито крачка повече или ще ви убия!


Съдържание с линкове: КЛИК 

Автор: jasmin

Няма коментари:

Публикуване на коментар