Translate

петък, 16 юли 2021 г.

Ураган (безплатна Sci - Fi онлайн книга)

Това е моя авторска безплатна книга. Всички авторски права са запазени! Ако копирате, указвайте ме като автор и давайте линк към https://nov-tvorec.blogspot.com/ !

Съдържание на книгата с линкове: КЛИК

 Част 1

Диана в началото 

България, София през 4591 година. От новата ера. Или там някъде.

Диана си вървеше по тротоара. Трябва да се признае, че за едно такова действие се изискват сериозни умения от всякакво естество.

Като за начало, акробатични. Прескачането на разбити тротоарни плочки и внезапно появили се дупки по друг начин няма как да се преодолеят.

След това идва ред на личните анти-апаш умения. Те са за самозащита не само от  цялата палитра крадци и престъпници, но и от самозабравили се другопланетяни, чиято наглост без да е нужен кой знае какъв повод често преливаше в агресия. Един лък и беше любим, но напоследък се замисляше и дали да не опита с някакво по-тежко и болезнено решение при възникнали спорове.
И на последно, но не на последно място, ясновидство. Нещо, без което няма как да се предвидят маневрите на шофьорите, очевидно възприемащи не само себе си като безсмъртни, но и околните. Диана дълбоко се съмняваше, че ако трябва да се бори с връхлитаща й кола, то ще и стигнат даже и уменията на някой нинджа, за да оцелее. Затова пък ясновидството до сега беше вършило безотказна работа. Особено при пресичане на светофари, изискващи очи на гърба, за да пресече безопасно.

Тя обаче очи на гърба си нямаше. Все още. Макар да изпитваше определени съмнения, че може да придобие. Не за друго, но храната, която продаваха в магазина, изглеждаше прекалено съмнителна.

На фона на надписите "Без ГМО и Е-та", украсяващи етикетите на храните, то май нямаше човек, който да не се съмняваше, че яде странен химичен бъркоч, който може да е само някаква био (химия) с незнайно съдържание и с непредвидими странични ефекти. По отношение на храната няма избор, понеже от край време на живите неща им се налага да се хранят, ако държат да продължават да са живи.

Може би храната щеше да доведе до някакви мутации, а какво по-полезно от още едни очи на гърба. Щяха да заменят ясновидството и да вършат чудесна работа при пресичане на оживените от автомобили и джигити кръстовища.

Винаги си беше мислила, че е наясно с опасностите, с които може да се сблъска и че е добре подготвена да се справи с всяка една от тях. Но напоследък беше взело да става твърде сложно. Особено откакто България влезе в Съюза на обединените звездно-системни нации. А те се оказаха освен по-напред с технологиите, също така и доста войнолюбиви. Пък и да речем, да вземат да се сбият с някой, който е по-слаб от тях, ами не! Явно такъв вид войни не са им интересни.

Беше убедена, че поредната война с чужд извънземен вид, която тъкмо се вихреше, въобще не е случайна.

Съдържание с линкове: КЛИК

Автор: jasmin

Няма коментари:

Публикуване на коментар