Translate

петък, 9 юли 2021 г.

Когато животът загуби смисъл


Животът просто изглежда сякаш се е изчерпал. Да. Има и такива моменти. Опитваш се да направиш нещо. Имаш чувството, че се биеш поне с цялата китайска армия от проблеми. На всичкото отгоре проблемите са и къде по-тежко въоръжени от теб. Все едно скачаш на бой с копие срещу изтребител. Проблемът прелита от горе ти. И... Абе мани. Крайната гледка не е красива.  

За да е още по-гадно, проблемите го раздават на принципа: "Един решиш, обаче поне още три нови вече са се нагласили на стартова позиция". И те заемат почетното място за борци за равноправие в ситуацията на всеобщата гадост. 


Като капак на всичко, дори съдбата е решила да се гаври. И пред погледа ти минават всякакви мъдри мисли. Те са напомнящи много на онази карикатурна снимка, при която войникът иска подкрепление. Ама всичко, което получава е самолет с щастлив надпис: "Браво пич! Справяш се отлично! Продължавай в същия дух!"

На това му се казва мотивация. Как да не се мотивираш. До степен да ти иде да намериш авторите на вдъхновяващите мисли и да им връчиш проблемите. Да видят нагледно как стоят нещата. От мястото на събитието. Защото то само да се стои от страни и да се раздават съвети, се води най-лесното. 

 Като приключиш с изреждането на роднините на авторите на позитивните мисли, накрая олеква. Става едно леко на сърцето. Птичките пеят. Слънцето почва да грее. Да. Винаги помага, когато някой друг успее да си го отнесе. Пък било то и само словесно. И без да научи какво по-точно му е теглено. И в какви количества и качества.

 Сега е моментът на най-правилната реплика: "Аз в крайна сметка инат ли съм или не съм?!" Така де- то и самочувствието има нужда от ползотворна глътка свеж въздух. Въздух, изпълнен с аромат на инат. От най-синтезиран и чист вид. Какъвто може да създаде само човек, за който животът е изгубил всякакъв (ама наистина и тотално) смисъл.

 После идва моментът. Мощен взрив на същия този инат помита всичко, което е имало неблагоразумието в този момент да е наоколо. Ами- да не е стояло там. Срещу инатът защити няма открити. И нищо не може да го спре. Особено Този Инат, който идва като за края на света. 

Тежка и необратима форма на инат. Това дава крила на проблемите. Така де, като не искат да си вървят, може би им се иска да си излетят. 

 Автор: jasmin (и не забравяйте да ме указвате като автор, ако ме копирате- държа си на авторските права)

Няма коментари:

Публикуване на коментар